Voor de nieuwsbrief (met de foto's !)  in pdf formaat klik hier.
 

Nieuwsbrief 6 Kindcentrum Espelervaart vrijdag 18 november 2016

 

 God maakt vrij:

Een lied dat je ‘uit je dak laat gaan’: ‘Heerlijk om uit te jubelen!’ En als je dan goede muziekinstrumenten hebt: Gaaf!

God maakt vrij, dat betekent voor de een ‘ik kan vrij-zonder zorgen leven’ / voor de ander ‘Hij verlost me van alle schuld –alle zaken die ik verkeerd deed of dacht’.   Hij maakt vrij van …………………. Vult u zelf in wat voor u van toepassing is en laten we vooral blijven jubelen.

            Beloofd is beloofd……………………

“God maakt vrij ……….   In die hoop leven wij!”

 

Van de bouwplaats:

Stap voor stap vooruit. De weersomstandigheden beperken soms even de snelheid; bijvoorbeeld bij het aanbrengen van de nieuwe dakbedekking. Het vertrouwen dat het allemaal goed komt en mooi wordt heeft de overhand!

Wat kunnen we nog meer vertellen:

 • Op dit moment wordt de offerte opgesteld voor de renovatie van het plein van de midden-en bovenbouw
 • Daarbij gaan we van het volgende uit:  Het natuurlijk speelterrein en de pannakooi blijven natuurlijk intact.
 • Het schuurtje gaan we afbreken (daar heb ik de ‘sloopouders’ voor nodig….. na de kerstvakantie)
 • Alle bestrating wordt vernieuwd en wat kleuriger
 • Teamleden geven op dit moment aanvullende ideeën
 • Dit plein wordt rond de voorjaarsvakantie aangepakt, zodat:
 • Als de leerlingen (8 groepen) gaan verhuizen; we het plein weer kunnen gebruiken.

 

 Beste leerkrachten, ouders en verzorgers,

In februari van dit jaar krijgen wij als ouders de schrik van ons leven, onze Joël was ziek. Wat volgde waren 8 lange maanden waarin Joël een operatie (verwijdering) van zijn zieke nier onderging en daaropvolgend nog 20 chemokuren kreeg. Na 9 chemokuren kregen wij al het verlossende woord dat ook zijn longen schoon waren. Een hele geruststelling, maar we moesten nog even door. Wat volgde waren nog 11 kuren en in de zomervakantie een fikse longontsteking. Het was een lange, zware weg, maar met een triomfantelijk slot!

Vorige week donderdag hoorden we, wat we eigenlijk al wisten, dat Joël helemaal schoon is verklaard! We zijn ontzettend blij en dankbaar dat we nu weer op mogen bouwen. We hadden dit nooit vol kunnen houden zonder alle medeleven, hulp en het belangrijkste en de motor van alles: het gebed. Als een leger stond iedereen om ons heen waarvoor we ook naar jullie toe onze dank willen uitspreken. De juffen die zich fantastisch hebben ingezet en aangepast, de leerkrachten die regelmatig belangstellend vroegen hoe het ging en de ouders die even de hand op onze schouder legden. Kleine gebaren met een groots effect! Via deze weg zeggen wij;

ontzettend bedankt!!

Een hartelijke groet van familie Korf

 

 Vanuit het team:

Juf Anja mag per week 2x2 uur werkzaamheden verrichten; dat doet ze vooral ten dienste van groep 4 AW. Stapje voor stapje voelt ze zich sterker worden.

Juf Annette Woudstra is 25 jaar bij het onderwijs en we feliciteren haar daar mee! We hopen dat je nog lang je beste krachten mag geven, zoals we dat van je gewend zijn, Annette!

30 november het afscheid van juf Margreet; mocht u als ouders een stukje van de viering willen meemaken: ’s Morgens beginnen we om 8.35 u. met een erehaag voor de juf richting pannaveld. Aan het eind van de ochtend gebeurt er ook een en ander : Houden we geheim!!

Meer dan 40 jaar onderwijs; diverse scholen van onze SCPO van binnen gezien, nu breekt een tijd aan van hobby’s / reizen etc.  Afgewisseld mogelijk met een invalbeurt her en der. Ook voor de Lichtboei wil juf Margreet beschikbaar staan om bij ziekte etc. in te vallen!

 

 Bemensing van alle groepen:

Voor groep 4 GM zijn we nu volop bezig om juf Gré één dag aan te vullen. Eerst horen de ouders weer hoe dit concreet gaat worden.

 

 Instroom vierjarigen van januari tot grote vakantie 2017:

Ook met dit plan zijn we volop bezig. De aantallen worden steeds duidelijk, hoewel er deze week weer twee opgaven waren voor betreffende groep en daar zijn we alleen maar blij mee! De voorstellen liggen nu bij onze personeelsfunctionaris  en wordt hopelijk maandagavond in de MR besproken; daarna zullen we op zeer korte termijn de betreffende ouders uitnodigen.

 

 Ouderavond Levelwerk:

Ook dit jaar weer en grote opkomst. Het werken met de meer- en hoogbegaafde leerlingen wordt steeds bekender. Juf Gerrie en juf Agnes gaven de 25 ouders een goede uitleg; daarna werd het materiaal bekeken en werden ervaringen gedeeld. Op dit moment maken 39 leerlingen gebruik van het Levelwerkprogramma.

Deze week kwam ook de Levelwerkbak voor groep 1 en 2 binnen, zodat ook de kleuters flinke uitdagingen krijgen.

 

 Reacties open les: Kom in de klas, groot succes!

Twee weken geleden hielden we de open lessen. De ouders gaven enthousiaste reacties; ook binnen het team zijn we nu aan het evalueren.  Daarna hoort u hoe we verder gaan!

Hieronder de reacties van diverse ouders:

 • Wat een leuk idee
 • Ik hoorde mijn kind al heel veel over deze les vertellen dus ik vond het ook heel leuk om het zo te zien. 
 • Leuk initiatief, vaker doen. 
 • Vond het fijn om te zien hoe de rekenles gaat, dan weet ik nu ook waar mijn kind het over heeft als hij het over hupjes en sprongetjes heeft. Al denk ik dat het voor sommige kinderen moeilijk is om zich te kunnen concentreren.
 • Fijn, zo’n inkijkje in de groep! Verhoogd de betrokkenheid. Leuk.
 • Heel leuk om een keer een les bij te wonen. Zo wist ik nog helemaal niet dat ze bij de lessen Engels zulke luister-teksten gebruiken. Leuk en leerzaam dus!
 • Leuk eens te zien hoe het gaat. Je ziet beter hoe je kind ligt in de klas en hoe je kind reageert.
 • Ik vond het een leuk idee, leuk en goed beeld van de klas! Voor herhaling vatbaar.
 • Geweldig, zeker herhalen!
 • Super leuk idee! Vond het erg leuk om even te kijken in de klas.
 • Ik vond het een heel duidelijke les! Fijn om mee te maken. Stoer van de juf om dit met kijkende, oordelende ouders te doen.
 • Leuk om eens te zien hoe het gaat; leuk initiatief!
 • Wat onwijs leuk! Heel fijn dat jullie je zo open stellen. Ik merkte dat de kinderen bij de kleuters er wel wat onrustig van werden omdat er toch 13 ouders mee keken. Als het zo’n succes is en jullie dit blijven doen kun je misschien ouders laten inschrijven zodat 5 de max is.
 • Erg leuk om te zien hoe de kinderen het in de klas doen! Zou leuk zijn om te herhalen. Woensdag topdag!!
 • Erg leuk initiatief, voor herhaling vatbaar. Op woensdag ook fijne dag. Leuk om een keer een kijkje te nemen in de klas. Goed idee om vaker te doen.
 • Heel leuk om een kijkje te nemen in de klas! Aanrader, mag vaker.
 • Gr. 3 …. Leuke les, goede interactie met de kinderen. Duidelijke uitleg. Ook knap om als juf dit te doen voor alle ouders. Ik kan me voorstellen dat het best spannend is.
 • Gr. 5 …. was leuk maar wel veel strakker, pittiger dan groep 3. Ook interactie maar op een andere manier.
 • Ik vond het erg leuk om te zien. De manier van lesgeven is natuurlijk heel anders als vroeger. Had eerst geen idee hoe het zou zijn. Nu er een goed beeld bij. Zeker voor herhaling vatbaar.
 • Creatief rekenen, leuk! Motiveert wel.
 • Leuk, fijn om mee te maken.
 • Erg leuk initiatief! Vond het prima zo. Niet te veel organiseren maar gewoon zoals het is en aanschuiven. Jammer dat ik 2 kinderen op 1 moment had, maar snap ook dat je niet met alles rekening kan houden in de planning.
 • Heel fijn om heel even bij mijn zoon te mogen kijken.
 • Wat ontzettend leuk! Voor herhaling vatbaar.
 • Is er materiaal voor ouders om de spellingsregels te leren zodat we ons kind kunnen helpen?
 • Gr. 4….., leuk, spelenderwijs leren.
 • Gr. 7 …. Leuke les, wel veel info. Spel samen met ouders. Leuk.
 • De kinderen moeten best zelfstandig kunnen werken. Zo’n groepje op de gang, erg onrustig. Er loopt een andere groep door de gang. Lastig om de concentreren. Verder erg leuk de les m.b.v. digibord.

 

Leerpleinen:

Aansluitend bij de laatste reactie: Straks hebben we leerpleinen, hoe gaat dat dan? Binnen één van onze leer- en ontwikkelgroepen zijn we volop bezig met de voorbereidingen:  Hoe gaan we de leerpleinen inrichten?  Uitgaande van de drie variaties:  

-     Een kennisplein

-     Een talentenplein

-     Een groen leerplein

Wie gaan daar werken? Welke richtlijnen hanteren we?

Met steeds als basisgegeven: Op de Lichtboei gaan we uit van een gedegen instructie binnen de groep, maar ook van een toenemende vergroting van de autonomie; zo zitten bijvoorbeeld de Levelwerkleerlingen vaak in hun groepjes op de gang te werken!

 

 Schoonmaakavond 28 november:

Op deze avond de eerste schoonmaakavond; de indeling komt er z.s.m. aan. Mocht u op de 28e gepland staan en u kunt niet: Even ruilen! Mogelijk valt de 2e schoonmaakavond in de periode ‘oplevering mb-gebouw’ : dan verandert op dat moment de insteek.

 

  Vier jaar geworden:

Van harte gefeliciteerd met jullie vierde verjaardag en welkom op de Lichtboei:

Florian van Keulen – Oosterom 2; Florian vond zijn plek in groep 1-2 MA

Joaz de Boer – Noorderkroon 5; Joaz kreeg een plek in groep 1-2 YS

We wensen jullie en jullie ouders een fijne tijd toe!

 

 Speculaasactie :

De eerste getallen :    Meer dan 900 taartjes zijn verkocht, super!!

 

 Groep 8 en voorlopig schooladvies:

In een gesprek met leerkrachten groep 8, intern begeleider  en ondergetekende, zijn alle leerlingen van de beide groepen 8 doorgesproken en is het voorlopig schooladvies voortgezet onderwijs geformuleerd.  In de komende weken vinden de gesprekken plaats (de uitnodiging heeft u ontvangen).

 

Gestort Goede Doelen Geld:

In de afgelopen weken namen de leerlingen op maandagmorgen mee € 316,28

Kortom: Die vissersboot voor Gambia vordert steeds een stukje!

 

  Website:

Kijkt u wel eens op onze website; bijvoorbeeld naar alle foto’s van het afscheid van juf Anke, of ….. naar de info die de groepen er op zetten.   Een aanrader!

 

 Enquête Goede Doelen:

Dank voor de betrokkenheid!   Door Hilma en Loes werd alles geïnventariseerd; we sturen dat z.s.m. naar alle betrokkenen.  De Goede Doelen Commissie gaat op basis van deze uitslag met voorstellen komen.

 

 De komende weken: (de bijzonderheden):

Maandag 21 november: Startdatum adviesgesprekken groep 8

’s Avonds MR en Klankbordgroep Dinsdagavond: Werkgroep schooltijden / tijden Kindcentrum Maandag 28 november: Schoonmaakavond

Woensdag 30 november: Afscheid juf Margreet

Vrijdag 2 december: Nieuwsbrief 7

Maandag 5 december: Sint en zijn Pieten bezoeken de school

 

Met vriendelijke groet,  namens het team van Kindcentrum Espelervaart,    

Gerrit Knijnenberg