Voor de nieuwsbrief in PDF klik hier

 
Nieuwsbrief Kindcentrum Espelervaart nr. 15a - vrijdag 20 april 2018


 
In memoriam:
 
ADRIAAN VAN HOVE
 
Een schok ging door de SCPO en de NOP:              
Adriaan overleden! Een leidinggevende die veel voor de Lichtboei, voor de SCPO en voor mij persoonlijk betekend heeft. Een leidinggevende die tijdens een functioneringsgesprek altijd eerst vroeg: “Hoe is het met Gerrit?”
Het belang van het Christelijk Onderwijs stond in zijn hart geschreven!
Een psalmregel die hij graag las: “Ik sla mijn ogen op naar de bergen, van waar komt mijn hulp?”

Vanuit het team:
 
Het team draait op volle toeren en ze zijn elkaar tot ‘hand en voet’, dat is mooi om te zien. Ze hebben in kaart gebracht: ‘Wat levert allemaal werkdruk op?’ Als je de lijst overziet, denk je: ‘Inderdaad wat hebben ze veel te doen!’ Op basis van die inventarisatie wordt nu een plan van aanpak opgesteld om de middelen die beschikbaar komen (voor de Lichtboei rond de € 48.000) goed in te zetten.  
Juf Daniëlle kreeg het bericht de komende zes weken nog rustig aan te doen; een ingrijpende mededeling voor zo’n jonge deerne!
Juf Yolanda zal af en toe voorzichtig de draad weer oppakken en voor dat ‘voorzichtige’ hebben u en wij begrip.
Enkele teamleden deden mee aan het interscholair volleybaltoernooi. Een mooi initiatief en zo leer je weer andere kwaliteiten kennen.
 
 Tienercollege:
De plannen zijn prima voor elkaar, de belangstelling is heel groot en dat is mooi. Ook zijn we best wel trots dat er twee Lichtboeileerkrachten in het projectteam zitten!
Eén daarvan gaat voor twee dagen leerkracht worden aan het Tienercollege:
meester Hanri Timmerman. En daar feliciteren we hem hartelijk mee!
Dat zal ook de nodige kruisbestuiving opleveren en dat is mooi! Enkele leerlingen van de Lichtboei zijn al ‘uitgekozen’, enkele aanvragen lopen nog.
 
Goede Doelen Bonnen
Verschillende gezinnen gebruiken de 'Goede Doelen Bonnen' al. 'Handig' is de feedback die we veel horen (mocht u nog andere feedback hebben dan lezen we het natuurlijk graag). Voor wie de informatie gemist heeft, hierbij nogmaals:
- U kunt de bonnen op elk moment in het jaar kopen, door een enveloppe bij de groepsleerkracht in te leveren met daarin het benodigde bedrag. Op de enveloppe vermeldt u het volgende: ‘Goede Doelen Bonnen’ + Naam van uw kind + het gewenste aantal bonnen. U ontvangt de bonnen zo spoedig mogelijk via uw kind.
- Elke bon heeft de waarde van € 0,50. Op 1 blad staan 42 bonnen: voldoende om een schooljaar lang iedere week eentje mee te geven. Eén volledig blad heeft de waarde van €21,-. Maar omdat het voor de Goede Doelen Commissie voordelen heeft dat de betaling vooraf al in ons bezit is, ontvangt u een volledig blad voor €20,-. U kunt ook kiezen voor een half blad met 21 bonnen voor € 10,-
- De bonnen zijn niet schooljaar gebonden, ze kunnen uiteraard ook in een nieuw schooljaar nog ingeleverd worden.
- Aan het einde van een spaarperiode kijken we voor welke waarde aan collectebonnen er is ingeleverd. Deze wisselen we in voor contanten uit het eerder ontvangen bedrag. 
Mooi om te zien hoe leerlingen betrokken zijn bij het goede doel (tot de zomer Pax Kinderhulp Noordoostpolder-Urk). Hartelijk dank voor elk steentje dat wordt bijgedragen!
 
De moestuinen vervolg
…………… het komt er nu op aan! Vanmiddag pootte de directeur van Agrico (vader Jan van Hoogen)samen met de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 de aardappelen! Sommige ouders (die bij andere bedrijven werken) zegden voor komend jaar reeds toe! Kijk zo moet het gaan lopen! De bollenroute had dit jaar langs onze moestuinen gekund!   Loop daar zeker eens langs de komende dagen!
 
Voorleeswedstrijd:
Noa is heel ver gekomen!   In Lelystad werd ze derde en dat was net niet genoeg voor de finale! Natuurlijk was ze teleurgesteld, maar Noa: Er zijn niet veel Lichtboeiers zo ver gekomen bij de voorleeswedstrijden!     Dus:   Super gedaan!
 
 
Opening Verkeersplein:
Deze kopij ging naar de ‘Noordoostpolder’
De leerlingen van Christelijke Basisschool De Lichtboei en Kindcentrum Espelervaart vierden deze week een klein feestje:  ‘Het verkeersplein werd geopend!’
Door de renovatie van het schoolgebouw en daarmee het verwijderen van de noodlokalen, ontstond een groot onderbouwplein.
 
Het aanbrengen van een verkeersplein lag voor de hand. En leerlingen (ouders en opa’s en oma’s) deden - in de openingsfeestweek - hun uiterste best om door middel van een sponsorloop het benodigde geld bijeen te brengen en dat lukte!
Maandag werd het plein aangelegd en dinsdagmorgen feestelijk in gebruik genomen. 
De kinderen genieten nu al met volle teugen en straks wordt een en ander nog speelser als het benzinestation met drie pompen staat / de rotonde ‘ingeplant’ wordt en ook de laatste puntjes van het onderbouwplein zijn afgerond. 
De rijke speel- leeromgeving van Kindcentrum Espelervaart is nu bijna compleet: 
Een natuurlijk speelterrein / insectentuin / pannakooi / korfbalveld / hygiënische zandbakken /      moestuinen voor alle groepen 4 t/m 8 /  een boomgaard met voor elke groep een fruitboom /   buiten bevinden zich ook zelfstandige werkplekken.
De Lichtboeiers zijn er trots op!
        
Nieuwsbrief 15A en 15 B:
Zo kort voor de meivakantie komt nog 15B met de belangrijkste zaken!
 
 
De komende dagen:
Maandag 23 april:   ’s Avonds vergadering MR en klankbordgroep.
Dinsdag 24 april: Drie groepen gaan workshops meemaken op de Friese Poort;  
Meester Gerrit is op deze dag vrij en werkt op donderdag.
Woensdag en donderdag :  Gewone  schooldagen.
Vanaf vrijdag 27 april (Koningsdag) : Meivakantie 
 
 
Nieuws vanuit de SKN:
 Lekker buiten spelen!  
Bij de Boemerang spelen wij met dit heerlijke weer natuurlijk met z’n allen buiten.
Het nieuwe verkeersplein is op dit moment favoriet. Wat is het mooi geworden! 
Een potje hockeyen met een juf is natuurlijk prachtig, zeker als het lukt te scoren!
En spelen in het zand, dat verveelt nooit.
De dinsdag 8+ groep is naar het park geweest. Daar hebben ze het spel "jachtseizoen" gespeeld.
De groep werd verdeeld in twee teams. Super leuk was het!
 
Nieuws van de Ukkenburcht:
De boerderij van Boris werd verblijd met kuikentjes! Zeker de laatste week wordt ineens prachtig zichtbaar hoe hard ze groeien. Van dons naar veren en van knuffelen naar stoeien! Soms horen we ze razendsnel heen en weer rennen. Dit is een pittige afleiding tijdens de kring, maar het is dan ook uniek dat we dit meemaken. Dus een momentje spieken mag dan natuurlijk ook…
   
Het moment van afscheid is echter ook al gekomen, dus vanaf nu is er weer grote concentratie uiteraard zonder deze schatjes. Het was wel heel leuk… 
De voorbereidingen voor de Koningspelen zijn in volle gang. Tegen de tijd dat u deze brief ontvangt hebben we er hopelijk een erg gezellige dag op zitten!
Naast de koningspelen en koningsdag is er nog een hele belangrijke dag. De koningin van het gezin gaat binnenkort verwend worden! We zijn druk aan het werk. Daarvoor oefenen we ook al een versje. Hopelijk blijven die lastige zinnetjes goed in het bolletje zodat u het op MOEDERDAG kunt horen. Nieuwsgierig? Wacht het maar af! 
Heerlijk in de zandbak. Door het mooie weer zijn wij weer lekker veel buiten te vinden. De zon is wel erg gevaarlijk. Denkt u er zelf thuis aan weer in te smeren met zonnebrand?!
 
Overig nieuws: 
- Vrijdag 27 april is een vrije dag en start de meivakantie. Deze vakantie duurt twee weken. Maandag 14 mei gaan we weer van start. 
- We hebben weer enkele gevonden voorwerpen. Die liggen in de vensterbank bij de ingang van ons lokaal. Kijkt u daar eens of er wat van u bij ligt? Ook enkele (fruit)bakjes blijven vaak liggen. Dan is het ook handig als er een naam op staat. Kunnen we die in het vervolg keurig meegeven!
Nog een paar dagen, maar: alvast voor iedereen een heel fijne vakantie!!

Groetjes vanuit De Ukkenburcht
 
Met vriendelijke groet namens het team, Gerrit Knijnenberg
 
 
 
Bijlage:    Hoe wordt het onderbouwleerplein! klik hier
 
Bijlage:  laatste kans inschrijven avondvierdaagse. klik hier