Voor de nieuwsbrief in PDF klik hier

 
Nieuwsbrief Kindcentrum Espelervaart nr. 13 - vrijdag 23 maart 2018

 
Op school staan we stil bij Goede Vrijdag en 
 
Pasen; twee dingen mag ik niet vergeten:
 
  Toen Hij stierf was Gerrit in Zijn gedachten
 
             (vul daar uw eigen naam in!)
 

 
 
En als we Hem zoeken:
 
Hij is niet meer in het graf!
 
En dat zingen we met de kinderen:
 
OPGESTAAN!   HIJ LEEFT..  HIJ LEEFT!
 
 
  Vanuit het team:
We leven mee met onze collega Yolanda en haar man Douwe, u ontving daarover een apart schrijven. Hoe kan het leven plotseling anders zijn!
 
Juf Anja is 2 x2 uur werkzaam in de middenbouw. Dit zal ze stap voor stap uitbreiden. Juf Daniëlle boekt op de loopband vooruitgang, volgende week hoort ze weer meer.
 
Vanuit de leerlingen:
We schreven het al even in een extra nieuwsbrief: Welkom aan Razaan Alhasoun in groep 1-2 van juf Yolanda en juf Sietske. Zo woon je in Syrië en zo in Nederland en daar zit heel wat aan gebeurtenissen tussen! De oudere broers en zussen zitten in de schakelklas om de Nederlandse taal te leren. Bij Razaan en Yara gaan uw kinderen en de leerkrachten dit wonder tot stand brengen.
 
 
Een hartelijke groet
 
     Van:  Thomas van Kalsbeek  (groep 5 J)
 
Nu nog in het:  UMC  Groningen    Kinder-IC M3   Postbus 11120,  9700 CC Groningen
 
Als Thomas naar huis mag, melden we dat! 
 
 
Schoonmaakavond:
In ons vak willen we zo veel mogelijk positief blijven en dan kunnen we stellen dat er door de ouders die er waren erg hard gewerkt is! Zo kenden we o.a. de ramen niet terug!    Een geweldige prestatie! Het aantal aanwezige ouders geeft wel reden tot zorg;   daarmee zitten we in een dalende lijn en dat gegeven lijkt die ontwikkeling ook te stimuleren; als de ander niet komt, waarom zou u dan wel  komen? De gegevens binnen ons Nederlands onderwijs zijn:   De schoonmaakuren zijn te krap bemeten.  Inzet van een ouder voor één tot anderhalf uur (per jaar), zet de puntjes op de ‘i’. Bijkomend voordeel is dat er een gevoel van verbondenheid ontstaat: ‘Samen voor de school!’ Kortom: Genoeg gepraat; ik hoop u te treffen op
de derde en laatste schoonmaakavond van dit jaar:   woensdag 4 juli 
 
Zwemwedstrijden:
Ook vanuit de Lichtboei deed een team mee aan de zwemestafette. De volgende leerlingen brachten het tot een geweldige vijfde plek! We danken ook de moeders Heeren en De Vries voor de geweldige begeleiding!   Fijn dat het zo kan!
 
Elin heeft de onderwaterwedstrijd gewonnen, vandaar die foto bij de vlag met haar bokaal.  De Lichtboei heeft de finale gehaald en werd daar 5e.  De volgende kinderen zwommen mee: Stefan v.d. Louw Myrthe de Vries Emma Doornbos Rylan Groenewold Elin Heeren Senna Kolk Maud Heimensen Kris Boogaards Samuel de With Charlotte Nijmeijer Koen Boogaards Esmee Kolk 
  
Digi Duif berichten:
Deze berichten proberen we zo veel mogelijk op normale tijden te versturen. Echter de computers die dit landelijk allemaal verwerken, doen dat soms op heel andere tijden. Zo hoorde ik dat er vannacht een bericht binnenkwam om tien over twaalf; dat is erg vervelend en niet de bedoeling!
 
Beukenhaagjes:
De meeste haagjes zijn gepoot, nog enkele meters te gaan; het knapt er mooi van op. Deze heggetjesjes laten we niet hoger worden dan het geplaatste hek waar ze voor staan! De Lichtboei mag een open school zijn en blijven en is te mooi om achter een heg te verstoppen.
 
ICT ontwikkelingen:
De ICT-leer-/ontwikkelgroep heeft een keurig plan klaar; het gaat zo snel mogelijk naar het College van Bestuur om de benodigde financiële middelen te genereren!
 
Geschiedenismethode:
De huidige methode is aan vervanging toe.  De werkgroep is aan het oriënteren. En koppelt dit aan het proces: Verdere digitalisering.
 
Dan onze vierjarigen:  
 
Er kwamen weer vrienden en vriendinnen bij:
 
    Jaelyn Eliveld   
    Amber van Hattum
    Noah Dekker
    Mees Timmer
    Razaan Alhasoun
 
Van harte gefeliciteerd met jullie vierde verjaardag en :
 
      WELKOM OP DE LICHTBOEI!
 
                         
Tussenstand opbrengst paaseitjes Pax Kinderhulp:
Op dit moment staat de teller op € 1149,40 winst!   En na die storting bij de bank kwamen er nog weer diverse enveloppen binnen.     Leerlingen en ouders: Super bedankt!
 
Schoolfotograaf:
De groepsfoto’s zijn binnen en worden maandag uitgedeeld (en zijn gratis)
 
De komende weken:   
Maandag 26 maart: Start 10-minuten gesprekken
Donderdag 29 maart: Vieringen in de groepen:  Goede Vrijdag en Pasen
Vrijdag 30 maart: leerlingen vrij i.v.m. Goede Vrijdag
Maandag 2 april: leerlingen vrij i.v.m. Tweede Paasdag
Dinsdagavond 3 april: ’s Avonds Klankbordgroep
Donderdag 5 april: Theoretisch Verkeersexamen groep 7
Vrijdag 6 april: Nieuwsbrief
 
NB:  Hand-/voet-/mondziekte: Op school is bij een leerling bovenstaande ziekte vastgesteld.   Het is besmettelijk, dus weest u even alert. Het gaat gepaard met pijnlijke kleine blaasjes in de mond, aan de handpalmen en aan de voetzolen. Meer info op de site:
 
www.rivm.nl/
 
Tot slot: ? Snippers liggen weer onder de toestellen; nu het gras nog een beetje groeien en dan weer het natuurlijk speelterrein op!
 
Op weg naar een opvolger:    De gesprekken gaan van start met de kandidaten.
 
NB:    KONINGSSPELEN  De datum staat verkeerd op de schoolkalender, moet zijn      vrijdag 20 april! ? Volgende week komt een inschrijfformulier mee voor de benodigde ouderhulp!!
 
Nieuws van de Ukkenburcht:
 
Wij spelen op de boerderij van Boris. De dieren hebben al een plekje gekregen en volgende week gaat het pootgoed in de grond! 
 
Welk dier voel jij?   Een modderbad voor onze varkentjes..
   
Het melken van Bertha 1 is een vast ritueel in de kring..
 
Overig nieuws!
- Donderdag 5 april start Juf Inge weer bij ons op de peuterstartgroep; - wij zijn nu ook op maandagmiddag open en - verwelkomen Huib, Mieke, Anna en Tobias bij ons op de Ukkenburcht.

Groetjes van Mariska, Gerbrig, Inge en Esther
 

Nieuws van de Boemerang:
 
 
Techniek is tof!  
We zijn bij de Boemerang begonnen met het thema Techniek is tof! De 8+ groep van de dinsdag heeft proefjes gedaan. We vroegen ons af wat er zou gebeuren als er mentossnoepjes in een fles cola werden gegooid. Het antwoord was bruisend: er ontstond een minifontein! 
  
Gezond eten  
Bij de Boemerang besteden we veel aandacht aan gezond eten. De kinderen mochten verschillende smaken smoothies maken voor de hele groep. De smoothies werden netjes op het serveerwagentje uitgestald met briefjes erbij waarop te lezen was wat de ingrediënten van de smoothies waren. De groene drankjes zagen er een beetje eng uit, maar smaakten heerlijk! Gezond is dus heel lekker en ook superleuk om te maken!!
 
De knutselhoek  
De knutselhoek heeft een nieuwe plek gekregen in het lokaal en er is weer volop gebruik van gemaakt. De kinderen hebben de potjes van de krokusbolletjes versierd en prachtige armbanden gemaakt.
  
Chillen  
Genoeg te doen bij de Boemerang! Maar van alle activiteiten en na een hele schoolweek kan je best moe worden. Gelukkig kan je dan altijd een lekker bedje maken en samen met je vriendjes een chillmomentje pakken!
  
 
Met vriendelijke groet namens het team, Gerrit Knijnenberg