Zendingsproject

Spaardoel komende maanden: De meisjesschool in Senegal.

Hoi allemaal,  

Mijn naam is Joanne. Ik ben Nederlands, maar sinds 2,5 jaar woon ik in Senegal. Ik ben hier juf op een basisschool.

Onze school is een beetje anders dan andere scholen. We hebben namelijk alleen maar meisjes op onze school. Hun ouders zijn erg arm. Ze bedelen bijvoorbeeld of ze verkopen kleine zakjes met pinda's, maar daar verdienen ze niet genoeg geld mee om een heel gezin van te onderhouden en al helemaal niet om de kinderen van naar school te sturen. Als de kinderen niet naar school kunnen, belanden ze zelf ook in deze armoede, en dat willen we natuurlijk niet. Daarom bieden wij hen door scholing te geven een hoop voor de toekomst.  Op school krijgen deze meiden iedere dag een bijbelverhaal te horen, bidden we met ze en leren hen liederen over God.

Ons gebed is dat zij God leren kennen en zo ook een eeuwige hoop voor de toekomst hebben. Op dit moment hebben we school in een veel te klein gebouw. Het grootste klaslokaal is 4 meter lang en 4 meter breed. In dit lokaal hebben we 15 kinderen. Gelukkig zijn we een groter gebouw aan het bouwen.

We vinden het super gaaf dat jullie geld gaan sparen om deuren mee te betalen!!! Op deze manier helpen jullie mee dat deze meiden naar school kunnen!