Welkom

Welkom op de website van basisschool De Lichtboei in Emmeloord. Hieronder enkele nieuwsberichten. Surft u rustig rond. Als u informatie wilt of vragen hebt, kunt u contact met ons opnemen.

 

Nieuw op de site:

19 juli              Uitzwaaien van kinderen die afscheid nemen

13 juli              Nieuwsbrief 20A

13 juli              WK-lichtboeitoernooi prijsuitreiking en afsluiting

29 juni            Afscheidsfeest juf Anja en meester Gerrit

28 juni            Nieuwsbrief 19

15 juni            Nieuwsbrief 18

14 juni            Vervolg  avondvierdaagse

12 juni             Avondvierdaagse 

5 juni               André 12,5 jaar conciërge

         

Uitzwaaien van leerlingen die afscheid nemen

WK Lichtboei-toernooi en afsluiting

Vrijdag 13 juli werd op het schoolplein het WK Lichtboei toernooi afgesloten met de prijsuitreiking. Daarna was er nog wedstrijd van een ouderteam tegen een Lichtboeiteam. Het was weer een groot succes. Op naar het volgende EK!!

afscheid juf anja en meester gerrit

Vrijdag 29 juni hielden we het afscheidsfeest van juf Anja en meester Gerrit. "Op het plein van de Lichtboei, vieren wij met jou dit feest...."  Een feestelijke onthaal, enthousiast zingende kinderen en voor meester Knijnenberg speciaal gemaakte ''knijnenoren" op de hoofden van alle kinderen en leerkrachten. Een prachtig feest waarbij juf en meester in het zonnetje werden gezet.  Na het feest op het plein genoten de kinderen van een theatervoorstelling. Dat ging over Supergraan. (het ging over het bijbelverhaal van de zaaier) Meester Gerrit mocht bij de onderbouwvoorstelling zelfs een stukje meespelen. Het werd een geslaagd feest.

Vervolg avondvierdaagse

Avondvierdaagse

André 12,5 jaar conciërge

"Op  het plein van de Lichtboei, vieren wij met jou dit feest, omdat jij zoveel jaren onze conciërge bent geweest....." Dinsdagmorgen klonk er luid gezang op het schoolplein. Onze conciërge André werd toegezongen en in het zonnetje gezet. AL 12,5 jaar is hij als vrijwilliger, conciërge op onze school.  Dat vraagt natuurlijk om een feestje.

Bedankt voor al deze jaren van inzet André.

Koningsspelen

schoolvoetbal jongens 7/8

Afgelopen woensdag 18 april, deden de jongens van groep 7 en 8 mee aan het schoolvoetbaltoernooi, dat werd gehouden op het terrein van sc Emmeloord.  Het was een warme middag, maar de jongens hebben mooie wedstrijden gespeeld. 4 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 verloren. Helaas was het net niet goed genoeg om naar de finale te kunnen. Toch goed gedaan mannen!! 

Opening verkeersplein

Dinsdagochtend 17 april openden meester Gerrit, juf Maria en Yara het verkeersplein op het plein van de onderbouw. In de feestweek van de opening van de school hadden we mede hiervoor de sponsorloop gehouden. Alle kinderen die toen zo hard gerend hebben en daarmee geld inzamelden, heeeeeel erg bedankt. Het ziet er prachtig uit. Het plein krijgt nu steeds meer vorm, stukje voor stukje wordt het steeds mooier.

Kerk School Gezinsdienst

Workshop "puzzel"

Bij de talentenmiddagen is de workshop "puzzel" een nieuw onderdeel. De kinderen gaan daarbij aan de slag met een vraagstuk. Deze keer is dat het indelen/ontwerpen van één van de tuintjes. Welke planten, kleuren, hoe hoog, wat groeit wanneer, hoe werkt dat enz. enz. Ze puzzelen er flink op los. Er wordt overlegd, gemeten, gezocht.... Kortom, alle talenten worden flink benut. We zijn benieuwd naar het eindresultaat.

 

  opening feestweek

  Eindelijk is het dan zo ver. Na een verbouwing om u tegen te zeggen, is de school prachtig geworden en is het tijd om dat te vieren. Daarnaast kwam het 40 jarig jubileum eerder al voorbij. We hebben  gewacht om dat te vieren, zodat we dat tegelijk met de opening van de vernieuwde school kunnen doen. Vandaag de aftrap. Met alle leerlingen op het plein opent meester Gerrit de feestweek. Een week vol feestelijkheden, waaronder de sponsorloop, bomen planten, musical en nog veel meer. We geven fotoverslag op de website, dus blijf af en toe kijken.

  Kerk School Gezinsdienst

  Zondag 8 oktober mochten we weer samen in De Fontein en prachtige Kerk School Gezinsdienst vieren. Het thema was "Bouw je mee?" met als bijbelgedeelte 1 Petrus 2:4-8. Wij zijn de levende stenen, samen bouwen we een kerk, school of huis, maar de belangrijkste steen is Jezus, Hij is onze hoeksteen. Hem hebben we nodig in ons leven. 

  De kinderen van het Lichtboeikoor zongen weer prachtige liederen. Hun enthousiasme was weer een feestje om te zien en te horen. Twee leerlingen lazen ons voor uit de bijbel en de kinderen van de jongste groepen mochten een "echt" bouwwerk maken op het podium. "samen zijn wij het huis van de Heer." Het was een fijne dienst.

  Groepsfoto's 2016-2017

  In dit album staat van elke groep de groepsfoto. Door op het album te klikken kunt u ze allemaal bekijken. Wilt u de foto van de groep van uw kind downloaden, dan kan dat als volgt;

  Klik op de foto van de groep. Rechts bovenaan staan dan drie stipjes. Als u daar op klikt, verschijnt er een overzichtje met gegevens over de foto. Daarbij staat ook  het kopje Download origineel. Door daar op te klikken wordt de foto automatisch gedownload op uw computer.  Mocht er toch iets niet lukken, stuur een mailtje naar lichtboeiemmeloord@gmail.com, dan komt er vast een oplossing.

   

  Talentmiddagen weer succes!

  De laatste ronde van onze talentmiddagen is weer voorbij. Jammer, want het was weer super leuk. Iedereen heeft weer iets van zijn haar talenten kunnen ontdekken, laten groeien en met een ander kunnen delen. We hadden gelukkig weer een aantal ouders en vrijwilligers, die ons wilden helpen bij de begeleiding en uitvoering van onze workshops. Heel erg bedankt voor jullie inzet, dat hebben we erg gewaardeerd.

  Er zijn weer heel wat foto's gemaakt, zodat er bij een aantal workshops weer even kan worden meegekeken.  

  vertrek schoolreisjes

  Voor de groepen 1 t/m 7 was het vandaag een feestdag. Ze gingen namelijk op schoolreisje. Eerst vertrokken de groepen 5 t/m 7. Hun reis ging naar het pretpark in Slagharen.  Helemaal zin om alle attracties uit te proberen (of misschien niet allemaal...) kwamen ze de bussen in. Nadat de bussen vertrokken waren, kwam er plaats voor de bussen van de groepen 3 en 4. Wat een feest al die blije, maar ook wel een beetje gespannen gezichtjes. Allemaal hadden ze zin om naar het Dolfinarium te gaan. Allemaal een plekje in de bus en daar begint de reis richting Harderwijk.  De groepen 1 en 2 waren als laatste aan de beurt. Allemaal enthousiast en heel veel zin om in Ballorig te spelen. De bussen stonden al klaar en zodra iedereen een plekje had gevonden en de gordels vastzaten vertrokken ze naar Lelystad. Papa's, mama's, opa's, oma's, meesters, juffen en de groepen 8, zwaaiden alle schoolreiskinderen uit. Veel plezier allemaal.

  Een dansje in slagharen