Welkom


Welkom op de website van Christelijke basisschool "De Lichtboei".

Onze school staat in de wijk Espelervaart te Emmeloord.

 

Op deze site vertellen we u graag meer over het reilen en zeilen van onze school, kunt u terecht voor praktische informatie en het laatste nieuws. 

Mocht u na het bekijken van de website nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

 

nieuw op de site

17 januari          nieuwsbrief 9

31 januari          nieuwsbrief 10

14 februari        nieuwsbrief 11

  Nieuwsbrieven zijn te vinden onder het tabblad Informatie/Nieuwsbrief/Actueel

kerk school gezinsdient

Wat was het een prachtige ksg-dienst op zondag 9 februari. Samen met de gemeenteleden van de Fontein en voorganger Bert mochten we op verschillende manieren bezig zijn met het thema "Bouwen op de rots".  Fijn om samen te mogen weten dat Jezus onze Rots wil zijn. 

kerstviering 2019

Donderdagavond 19 december vierden we het kerstfeest met elkaar. Onze juffen en meesters zorgden voor een prachtig verhaal in de vorm van een musical. Fijn om naar te kijken. Nu is het eerst tijd voor vakantie en zien we elkaar weer terug op maandag 6 januari 2020. 

Feest voor juf Gré

Dinsdag 14 mei was het feest op onze school. In jungle-style vierden we dat juf Gré al 40 jaar juf is op de Lichtboei. Van harte gefeliciteerd met dit prachtige jubileum!! Nadat juf Gré en haar man Roel in een Jeep, met een gorilla achter het stuur, op school aankwamen, werd op het plein een start gemaakt met het feest. "Op het plein van de Lichtboei...." werd hard gezongen door alle kinderen.

Daarna waren er workshops beeldende vorming, dans en muziek voor alle groepen. Juf Gré bezocht alle workshops en genoot mee van wat er gedaan werd.Aan het einde van de dag presenteerden alle groepen op het plein wat ze hadden gemaakt of ingestudeerd. Echt super knap gedaan allemaal. Het zag er geweldig uit!!!

 

schoolvoetbal jongens 7/8

Deze kanjers uit groep 7 en 8 speelden,  woensdagmiddag 17 april, mee in het voetbalteam van onze school. Ze waren samen een topteam, met twee  coaches die zich geweldig hebben ingezet voor deze voetbalkanjers.

Met geen enkele verloren wedstrijd en maar 1 tegengoal gingen ze de finale in. Helaas werd deze wedstrijd onbeslist binnen de wedstrijdtijd en werd er door penalties uitgevochten wie de kampioen werd. Dat werd helaas nipt verloren. Ze gingen naar huis met de tweede prijs. Super gedaan jongens!

Jullie zijn onze nummers 1. 

Koningsspelen

Vrijdag 12 april werd al vroeg in de ochtend de rood-wit-blauwe vlag gehesen, het schoolplein versierd en de ontbijttafel gedekt. Tijd voor het koninklijke ontbijt en de koningsspelen. Nog een beetje koud, maar al gauw kwam de zon de dag verwarmen. Vrolijk oranje gekleurd en met veel plezier mochten we samen ontbijten, dansten we de Pasapas op het plein en speelden we de hele ochtend spelletjes op het schoolplein. Het was een geslaagd feest. Een kleine impressie van de ochtend.