Welkom

Welkom op de website van basisschool De Lichtboei in Emmeloord. Hieronder enkele nieuwsberichten. Surft u rustig rond. Als u informatie wilt of vragen hebt, kunt u contact met ons opnemen.

Nieuw op de site:

16 februari      Foto's van de workshop "Droomhuis" in de groepen 3

 3 februari       Foto's Valentijnsbrief sturen in  groep 3 MA

10 februari      Foto's en filmpje "Wij gaan op berenjacht" 

                         (in het hoofstuk groepen, bij groep 1/2 MA of groep 6GD)

6  februari       Foto's en filmpje kerk school gezinsdienst

27 januari        Nieuwsbrief 10

 

Kerk School Gezinsdienst

Afgelopen zondag (5 februari) hebben we genoten van een prachtige Kerk School Gezinsdienst over het thema "Wonderen". De kinderen, de juffen en de meesters, hebben weer heel erg hun best gedaan om deze dienst tot een succes te maken en zijn daarin zeker geslaagd. Prachtige werkstukken hadden ze gemaakt, liedjes geoefend en in de kerk heel mooi gezongen, gedichtjes opzeggen en een filmpje over wonderen en nog veel meer.  Het was veel te snel voorbij!! Maar wil je nog even nagenieten of ben je misschien niet geweest? Bekijk dan de foto's in het album hieronder.

damtoernooi

Op dinsdag 27 december was er voor de basisschoolleerlingen een damtoernooi. Van onze school deden drie Lichtboei-teams mee. Er werden sportieve wedstrijden gespeeld en twee teams kwamen thuis met een prijs.

In de 1e klasse speelden Martijn, Jasper, John en Daan. Ze namen de tweede prijs mee naar huis.

In de ereklasse speelden Luuk, Kay, Milan en Jonathan. Zij namen de vierde prijs mee naar huis.

Danique, Mart, Koen, Ralph en Gerke haalden helaas geen prijs, maar hebben supergoed gespeeld.

Top gedaan mannen!

kerstfeest

Ze zijn er klaar voor.....

Juf Danielle en een aantal van haar leerlingen zijn er helemaal klaar voor.

Met hun prachtige kersttruien wordt het een geweldig kerstfeest.

 

sinterklaasfeest

Hoera, Sinterklaas is op school geweest, dat was voor iedereen weer feest. Nadat alle kinderen in een lange rij gingen staan, kwam de Sint met maar liefst 3 pieten aan. Een motor en een zijspan reden tussen alle kinderen door, "Sinterklaasje kom maar binnen...", zongen zij in koor. Op het plein werd gedanst en gezongen en maakten de pieten soms rare sprongen. De foto's vertellen verder over het sinterklaasfeest op het plein, in de map van de verschillende groepen zullen straks nog meer foto's zijn. 

Na een gezellige ochtend in school te zijn geweest, kwam er weer een einde aan het feest. Met alle kinderen zwaaiden we tot besluit, Sinterklaas en zijn pieten uit.

afscheid juf Margreet

Woensdag 30 november werd er op het schoolplein, door alle kinderen van de school, afscheid genomen van juf Margreet. Met bed en al werd juf Margreet naar school gereden, waar alle kinderen haar stonden op te wachten. Allemaal met een prachtig bril op, net zulke mooie als juf Margreet altijd draagt. Op het plein ontving juf Margreet een cadeau van alle kinderen van de school. Ook juf Annette werd deze ochtend in het zonnetje gezet. Zij werkt al 25 jaar als juf bij de vereniging. Er werd uit volle borst voor beide juffen gezongen. "Op het plein van de Lichtboei....."

Paddenstoelen in het park

Groep 6 GD heeft paddenstoelen gezocht. Lees er meer over in de "klassekrant". Deze is te vinden onder het hoofdstukje groepen (klik op "groepen 6" en dan op "6 GD")

Er zijn nog meer mooie foto's van gevonden paddenstoelen. Ga gauw kijken!

Afscheid van juf Anke

Vrijdagochtend 28 oktober, namen we met alle kinderen van de school afscheid van juf Anke. Langs een lange haag van kinderen, zwaaiend met gekleurde linten, werd juf Anke door meester Gerrit naar het plein gebracht. Daar ontving ze cadeautjes en zongen de kinderen haar uit volle borst, toe met een prachtig lied.   "Op het plein van de Lichtboei, vieren wij met jou dit feest......." klik hier voor de tekst.

2e prijs meisjes groep 5 en 6

Deze dames en hun coach namen afgelopen donderdag 20 oktober, de tweede prijs van het schoolvoetbaltoernooi mee naar huis. En dat is echt super knap, want ze hadden geen wissels en speelden dus alle wedstrijden helemaal tot de laatste minuut uit. Gefeliciteerd! Petje af hoor!

Winnares voorleeswedstrijd 2016-2017

Sarah Ruisch


Spelletjesmiddag met oma's en opa's

Wat een gezellige boel was het donderdagmiddag 13 oktober op school. Het thema van de kinderboekenweek "Voor altijd jong" en "Vertel nog eens", ging over oma's en opa's. Daarom mochten zij deze middag op school komen. In alle groepen speelden de kinderen met de oma's en opa's spelletjes. Spelletjes die al oud waren en door de oma's en opa's meegebracht waren of juist een nieuw spelletje waar nog wat uitleg bij nodig was. Het was een geslaagde middag. De foto's vertellen ons genoeg.

Marsmannetjes???

Misschien heb je ze ook op en rondom het schoolgebouw gezien? Terwijl er overal in school spelletjes met grootouders werden gespeeld, zagen we buiten mannen in witte pakken, met luchtflessen en mondkappen. Waren het marsmannetjes??? Nee, dat waren deze mensen niet.  Deze mannen verwijderden alle onderdelen van het schoolgebouw waar asbest in aanwezig was. Niet in grote hoeveelheden, maar je moet toch altijd voorzichtig zijn. Vandaar de witte pakken, mondkappen en luchtflessen. Maar het zag er wel spannend uit toch?

Kerk School Gezinsdienst

Lichtboeikoor zingt "Jezus U bent Heer"

Scholencross

Talentenmiddag brandweer/beveiliging/leger

Talentenmiddag techniek

Opening Kinderboekenweek 2016

Thema lied onderbouw

Afscheid groep 8

Na twee mooie musicals namen vandaag de twee groepen 8 definitief afscheid van de Lichtboei. Alle leerlingen waren verzameld op het natuurlijk spelen terrein e nzongen het lied 'Dag groep 8'.

Feest

Op vrijdag 8 juli was het groot feest op de Lichtboei. Er waren drie jubelarissen: juf Gerrie (25 jaar), Juf Anke (40 jaar) en juf Bianca (12,5 jaar). Daarnaast werd er afscheid genomen van juf Joke en meester Tjeerd. Het natuur speelterrein werd geopend en de laatste wedstrijden  van het Lichtboei EK werden gespeeld. Als verassing waren er poffertjes en een springkussen voor iedereen.

Start renovatie

A4D dag 4

A4D dag 3

Beestenbus

persbericht uit De Stentor:
EMMELOORD - De 'Beestenbus' van Ouwehands Dierenpark in Rhenen bracht vorige week een bezoek aan basisschool De Lichtboei in Emmeloord.

In de grote speellokalen werd veel materiaal uitgestald en alle groepen brachten een leerzaam bezoek en kwamen weer wat dichter in aanraking met de natuur.

Voor twee leerjaren vormde de bus tevens de voorbereiding op de jaarlijkse schoolreis. Tijdens het bezoek aan de Dierentuin staat een 'Doetocht' op het programma. De Lichtboeiers komen goed voorbereid aan de start.

In het kader van één van de kernwaarden van de school 'Talentontwikkeling', gaat ook 'groen/natuur' een grote rol spelen op de Lichtboei. Zo is in de afgelopen maanden gebouwd aan het 'natuurlijk speelterrein', de insectentuin is gerealiseerd en inmiddels zijn de plannen voor 'een groen leerplein' (met onder andere moes- en siertuintjes voor de leerlingen) in een vergevorderd stadium. Een en ander zal meegenomen worden in de aanstaande renovatie van de gebouwen.


Vogelnestschommel geopend

Vrijdagmorgen 20 mei werd de vogelnestschommel geopend.

Aan Ester van der Deen (activiteitencommissie) de eer om het lint door te knippen.

Nogol, Willemijn, Charlotte en Julian namen als eersten plaats in het vogelnest -hun vader/opa's zorgden er voor dat de plek voor de schommel- met groot materieel- werd gereedgemaakt.

Als je dan geduwd wordt door een meester en juf, is dat toch een heerlijk begin van de schooldag.

De opening van het hele 'Natuurlijk Speelterrein' vindt plaats op vrijdag 8 juli, intussen treft de Lichtboei alle voorbereidingen voor de renovatie van de gebouwen.