Welkom

Welkom op de website van basisschool De Lichtboei in Emmeloord. Hieronder enkele nieuwsberichten. Surft u rustig rond. Als u informatie wilt of vragen hebt, kunt u contact met ons opnemen.

 

Nieuw op de site:

17 februari       Nieuwsbrief 11

5 februari         Nieuwsbrief 10

29 januari         Schoolveiligheidsplan 2018 ( te vinden bij hoofdstuk informatie)

19 januari         Nieuwsbrief 9

11 januari         Foto's bibliotheekbezoek in  groep 2-3 MA

22 december    Nieuwsbrief 8  

22 december    Allerlei foto's in groep 2-3 MA

         

Kerk School Gezinsdienst

Workshop "puzzel"

Bij de talentenmiddagen is de workshop "puzzel" een nieuw onderdeel. De kinderen gaan daarbij aan de slag met een vraagstuk. Deze keer is dat het indelen/ontwerpen van één van de tuintjes. Welke planten, kleuren, hoe hoog, wat groeit wanneer, hoe werkt dat enz. enz. Ze puzzelen er flink op los. Er wordt overlegd, gemeten, gezocht.... Kortom, alle talenten worden flink benut. We zijn benieuwd naar het eindresultaat.

 

opening feestweek

Eindelijk is het dan zo ver. Na een verbouwing om u tegen te zeggen, is de school prachtig geworden en is het tijd om dat te vieren. Daarnaast kwam het 40 jarig jubileum eerder al voorbij. We hebben  gewacht om dat te vieren, zodat we dat tegelijk met de opening van de vernieuwde school kunnen doen. Vandaag de aftrap. Met alle leerlingen op het plein opent meester Gerrit de feestweek. Een week vol feestelijkheden, waaronder de sponsorloop, bomen planten, musical en nog veel meer. We geven fotoverslag op de website, dus blijf af en toe kijken.

Kerk School Gezinsdienst

Zondag 8 oktober mochten we weer samen in De Fontein en prachtige Kerk School Gezinsdienst vieren. Het thema was "Bouw je mee?" met als bijbelgedeelte 1 Petrus 2:4-8. Wij zijn de levende stenen, samen bouwen we een kerk, school of huis, maar de belangrijkste steen is Jezus, Hij is onze hoeksteen. Hem hebben we nodig in ons leven. 

De kinderen van het Lichtboeikoor zongen weer prachtige liederen. Hun enthousiasme was weer een feestje om te zien en te horen. Twee leerlingen lazen ons voor uit de bijbel en de kinderen van de jongste groepen mochten een "echt" bouwwerk maken op het podium. "samen zijn wij het huis van de Heer." Het was een fijne dienst.

afscheid groepen 8

Aan het einde van dit schooljaar nemen we afscheid van twee groepen 8. Na twee geweldige afscheidsmusicals en de bijbehorende afscheidsavonden werden ze vandaag uitgezwaaid door alle leerlingen en leerkrachten van de school. Op het plein werden ze toegezongen en sloten we af met de "tji tjoe wa - dans". We wensen hun veel succes op het voortgezet onderwijs en Gods zegen voor de toekomst.

Groepsfoto's 2016-2017

In dit album staat van elke groep de groepsfoto. Door op het album te klikken kunt u ze allemaal bekijken. Wilt u de foto van de groep van uw kind downloaden, dan kan dat als volgt;

Klik op de foto van de groep. Rechts bovenaan staan dan drie stipjes. Als u daar op klikt, verschijnt er een overzichtje met gegevens over de foto. Daarbij staat ook  het kopje Download origineel. Door daar op te klikken wordt de foto automatisch gedownload op uw computer.  Mocht er toch iets niet lukken, stuur een mailtje naar lichtboeiemmeloord@gmail.com, dan komt er vast een oplossing.

 

Talentmiddagen weer succes!

De laatste ronde van onze talentmiddagen is weer voorbij. Jammer, want het was weer super leuk. Iedereen heeft weer iets van zijn haar talenten kunnen ontdekken, laten groeien en met een ander kunnen delen. We hadden gelukkig weer een aantal ouders en vrijwilligers, die ons wilden helpen bij de begeleiding en uitvoering van onze workshops. Heel erg bedankt voor jullie inzet, dat hebben we erg gewaardeerd.

Er zijn weer heel wat foto's gemaakt, zodat er bij een aantal workshops weer even kan worden meegekeken.  

vertrek schoolreisjes

Voor de groepen 1 t/m 7 was het vandaag een feestdag. Ze gingen namelijk op schoolreisje. Eerst vertrokken de groepen 5 t/m 7. Hun reis ging naar het pretpark in Slagharen.  Helemaal zin om alle attracties uit te proberen (of misschien niet allemaal...) kwamen ze de bussen in. Nadat de bussen vertrokken waren, kwam er plaats voor de bussen van de groepen 3 en 4. Wat een feest al die blije, maar ook wel een beetje gespannen gezichtjes. Allemaal hadden ze zin om naar het Dolfinarium te gaan. Allemaal een plekje in de bus en daar begint de reis richting Harderwijk.  De groepen 1 en 2 waren als laatste aan de beurt. Allemaal enthousiast en heel veel zin om in Ballorig te spelen. De bussen stonden al klaar en zodra iedereen een plekje had gevonden en de gordels vastzaten vertrokken ze naar Lelystad. Papa's, mama's, opa's, oma's, meesters, juffen en de groepen 8, zwaaiden alle schoolreiskinderen uit. Veel plezier allemaal.

Een dansje in slagharen