Welkom

Welkom op de website van basisschool De Lichtboei in Emmeloord. Hieronder enkele nieuwsberichten. Surft u rustig rond. Als u informatie wilt of vragen hebt, kunt u contact met ons opnemen.

Nieuw op de site:


20 oktober  Tweede prijs schoolvoetbal voor meisjes 5/6

19 oktober   Schoolgids 2016-2017

14 oktober   Winnares voorleeswedstrijd + foto's

13 oktober   Marsmannetjes???

8 oktober     Foto's van de scholencross 1. Voor de uitslag klik hier

7 oktober     Foto's van de talentenmiddag techniek

7 oktober     Foto's van de talentenmiddag brandweer/beveiliging/leger

5 oktober     Foto's en video van de opening van de kinderboekenweek

2e prijs meisjes groep 5 en 6

Deze dames en hun coach namen afgelopen donderdag 20 oktober, de tweede prijs van het schoolvoetbaltoernooi mee naar huis. En dat is echt super knap, want ze hadden geen wissels en speelden dus alle wedstrijden helemaal tot de laatste minuut uit. Gefeliciteerd! Petje af hoor!

Winnares voorleeswedstrijd 2016-2017

Sarah Ruisch


Spelletjesmiddag met oma's en opa's

Wat een gezellige boel was het donderdagmiddag 13 oktober op school. Het thema van de kinderboekenweek "Voor altijd jong" en "Vertel nog eens", ging over oma's en opa's. Daarom mochten zij deze middag op school komen. In alle groepen speelden de kinderen met de oma's en opa's spelletjes. Spelletjes die al oud waren en door de oma's en opa's meegebracht waren of juist een nieuw spelletje waar nog wat uitleg bij nodig was. Het was een geslaagde middag. De foto's vertellen ons genoeg.

Marsmannetjes???

Misschien heb je ze ook op en rondom het schoolgebouw gezien? Terwijl er overal in school spelletjes met grootouders werden gespeeld, zagen we buiten mannen in witte pakken, met luchtflessen en mondkappen. Waren het marsmannetjes??? Nee, dat waren deze mensen niet.  Deze mannen verwijderden alle onderdelen van het schoolgebouw waar asbest in aanwezig was. Niet in grote hoeveelheden, maar je moet toch altijd voorzichtig zijn. Vandaar de witte pakken, mondkappen en luchtflessen. Maar het zag er wel spannend uit toch?

Kerk School Gezinsdienst

Lichtboeikoor zingt "Jezus U bent Heer"

Scholencross

Talentenmiddag brandweer/beveiliging/leger

Talentenmiddag techniek

Opening Kinderboekenweek 2016

Spaart u mee?

Ook onze school doet mee aan de spaaractie van de Jumbo. Helpt u mee zoveel mogelijk punten te sparen? Kijk voor meer informatie op www.jumbo.com/sparenvoorjeschool

 

Thema lied onderbouw

Afscheid groep 8

Na twee mooie musicals namen vandaag de twee groepen 8 definitief afscheid van de Lichtboei. Alle leerlingen waren verzameld op het natuurlijk spelen terrein e nzongen het lied 'Dag groep 8'.

Feest

Op vrijdag 8 juli was het groot feest op de Lichtboei. Er waren drie jubelarissen: juf Gerrie (25 jaar), Juf Anke (40 jaar) en juf Bianca (12,5 jaar). Daarnaast werd er afscheid genomen van juf Joke en meester Tjeerd. Het natuur speelterrein werd geopend en de laatste wedstrijden  van het Lichtboei EK werden gespeeld. Als verassing waren er poffertjes en een springkussen voor iedereen.

Start renovatie

A4D dag 4

A4D dag 3

8JG op kamp

8 HL op kamp

Beestenbus

persbericht uit De Stentor:
EMMELOORD - De 'Beestenbus' van Ouwehands Dierenpark in Rhenen bracht vorige week een bezoek aan basisschool De Lichtboei in Emmeloord.

In de grote speellokalen werd veel materiaal uitgestald en alle groepen brachten een leerzaam bezoek en kwamen weer wat dichter in aanraking met de natuur.

Voor twee leerjaren vormde de bus tevens de voorbereiding op de jaarlijkse schoolreis. Tijdens het bezoek aan de Dierentuin staat een 'Doetocht' op het programma. De Lichtboeiers komen goed voorbereid aan de start.

In het kader van één van de kernwaarden van de school 'Talentontwikkeling', gaat ook 'groen/natuur' een grote rol spelen op de Lichtboei. Zo is in de afgelopen maanden gebouwd aan het 'natuurlijk speelterrein', de insectentuin is gerealiseerd en inmiddels zijn de plannen voor 'een groen leerplein' (met onder andere moes- en siertuintjes voor de leerlingen) in een vergevorderd stadium. Een en ander zal meegenomen worden in de aanstaande renovatie van de gebouwen.


Vogelnestschommel geopend

Vrijdagmorgen 20 mei werd de vogelnestschommel geopend.

Aan Ester van der Deen (activiteitencommissie) de eer om het lint door te knippen.

Nogol, Willemijn, Charlotte en Julian namen als eersten plaats in het vogelnest -hun vader/opa's zorgden er voor dat de plek voor de schommel- met groot materieel- werd gereedgemaakt.

Als je dan geduwd wordt door een meester en juf, is dat toch een heerlijk begin van de schooldag.

De opening van het hele 'Natuurlijk Speelterrein' vindt plaats op vrijdag 8 juli, intussen treft de Lichtboei alle voorbereidingen voor de renovatie van de gebouwen. 

Paasviering Nieuw Jeruzalemkerk